News

BOGANMELDELSE: Pointing With Lips

Dana Lone Hill, som vi kender via hendes klumme her i bladet, er nu også sprunget ud som forfatter med romanen Pointing With Lips (At pege med læber). Titlen i sig selv er en interessant observation på distinktionen mellem oglalaerne – og de omkringboende hvide, fordi det er uhøfligt at pege med en finger.

2014-05-01 23

Romanen er et øjebliksbillede af livet på Pine Ridge Reservatet i løbet af en uge set gennem øjnene af den 32-årige Sincere Strongheart, der er enlig mor til tre.

 

Det er en ærlig, hudløs beretning, der præsenterer en virkelighed, hvor mange lever fra hånden til munden, med alkohol som primært styrende, grundlæggende faktor. Det handler om sociale forhold på reservatet og om forudsætninger, som vi som udenforstående måske nok har læst om, men som det kan være svært til fulde at forstå omfanget af. I Pointing With Lips følger vi det som direkte deltagere set gennem øjnene på Sincere. Samtidig anes den oprindelige kultur og de gamle værdier som et fragmenteret fundament for den menneskelige livsforståelse og de sociale samfundsstrukturer.

Pointing With Lips er ikke bare en roman; den er et virkelighedsbillede, som det foregår her og nu på Pine Ridge og giver stof til eftertanke med sit indblik i dagligdagen, som den former sig for mange indianere i dag.

Dana Lone Hill skriver fængende med et let læsligt og billedrigt sprog, der lukker læseren indenfor som medvider til begivenhederne. Læs bogen og tag med til et nutidens indianerland på godt og ondt, men mest med megen kærlighed.
[Pointing With Lips kan erhverves på nettet blandt andet via Amazon.com og bluehandbooks.org. Bogen kan kun fås på engelsk.]