Event: Workshop med Harold White Horse Thompson 16. – 19. maj 2019

Workshop med Harold White Horse Thompson 16. – 19. maj 2019
maj
16

DOWNLOAD INFO PDF

Igen i år kommer Lakota-medicinmanden Harold White Horse til Danmark. Harold har fra sine ungdomsår været ceremoniel sanger, og har siden været medicinmand med egen ’praksis’. Han kommer fra og lever på Rosebud reservatet i South Dakota, men rejser ofte i hele USA og dele af Europa med sit virke som medicinmand.

Det centrale på workshoppen vil være Lowanpi-ceremonierne (healingceremonier), som foregår om aftenen. I dagtimerne vil der være en nødvendig indføring, både praktisk og teoretisk, i kulturen, spiritualiteten og dagliglivet for Lakota-indianerne. Harold lægger meget vægt på, at workshoppen er baseret på tovejskommunikation.

I år vil der yderligere blive afsat to dage umiddelbart efter selve workshoppen til Hanbleceya (visionquest). En visionquest er en traditionel ”udesidning”, hvor man fastende er isoleret fra ét til flere døgn. Er du interesseret i at gennemføre dette, er det nødvendigt, at du kontakter Jens i god tid inden workshoppen.

Workshoppens indhold  

  • Samtale om Lakota spiritualitet og kultur. Vi samles omkring dette et par timer formiddag og eftermiddag fredag og lørdag.
  • Daglige svedehytteceremonier, som er en renselse før aftenens ceremoni.
  • Lowanpi-ceremonier, som kommer til at foregå fredag og lørdag aften.

Disse ceremonier foregår i et rum med et ceremonielt centrum sat op med alle deltagerne siddende rundt om. Hovedparten af ceremonien foregår i mørke. Inden ceremonierne vil der oftest være flesh-offerings for dem, som ønsker det. NB: Husk at medbringe egen nål og skalpel, hvis du har fra andre år.

Vejledning i den praktiske udformning af ceremonierne Hvordan man laver tobacco-ties og flag samt farvernes betydning i forbindelse med bønner. Omgangen med den hellige Pibe, som behandles med den dybeste respekt. Trommen og dens betydning i ceremonierne. Sangene. Personlig vejledning – spørg løs! Lowanpi-ceremonierne.

Tidspunkt Torsdag d. 16. – søndag d. 19. maj med indkvartering fra torsdag d. 16. (hvor den første svedehytteceremoni finder sted om aftenen).

Sted: Bækmarksbrovej 94, 7650 Bøvlingbjerg, Jylland. Med hensyn til transport, må du meget gerne give besked om, hvornår og hvordan du kommer dertil. Samkørsel vil være favorabelt, og derfor nødvendigt at koordinere. Hvis du kommer med offentlig transport, går der tog til Vemb, hvorfra vi kan hente. Også her vil koordinering være nødvendig.

Pris inklusive overnatning i fælles-tipi eller eget telt, forplejning (meddel om veggie-food i sms) og materialer til ceremonierne: 2.000 kr. For medlemmer af Dansk Indiansk Forening (betalt for 2019!): 1.750 kr.

For de første ti betalende medlemmer: 1.500 kr. For oprindelige folk (med familie) fra Amerika inklusiv Grønland: 1.000 kr.

Der er tre indendørs sovepladser, som kan reserveres for 50 kr./nat. Kontakt Jens.

Send en sms til Jens, når du har indbetalt.

Hvis du ikke selv vil på visionquest, men gerne vil være omkring det, og måske være sammen med bl.a. Harold under lidt mere afslappede former, skal du regne med at lægge 200 kr./dag.

Medbring Sovegrej til tipi i majvejr, egen kop, og svedehyttetøj: Kvinder: en bomuldskjole, der dækker skuldre og knæ, eller en sarong og en T-shirt. Mænd: et par shorts. Medbring også håndklæde.

Tilmelding senest d. 1. maj 2019 Tilmelding er bindende og sker ved indbetaling af beløbet inden denne dato, til konto i Danske Bank, reg.nr. 1551, konto-nr. 4629036806. Husk at oplyse dit navn og tlf.nr. samt evt. medlemsnr.

Indbetales der efter 1. maj er prisen 2.250 kr.!

På indiansk anses menstruation for en ceremoni i sig selv, der er så stærk, at den vil negere alle andre spirituelle kræfter, man forsøger at få på banen. Derfor er det helt nødvendigt, at ingen har menstruation på workshoppen.

Workshoppen vil foregå på engelsk. Har du spørgsmål, eller vil vide mere om workshoppen, så kontakt Jens.

Med kærlig hilsen, Jens Lund, mobil 40 55 85 85 e-mail: slowdog@stofanet.dk