Event: Kr. Himmelfartsferien 25. – 28. maj 2017, Workshop med Harold Whitehorse Thompson

Kr. Himmelfartsferien 25. – 28. maj 2017, Workshop med Harold Whitehorse Thompson
May
25

Workshop med Harold Whitehorse Thompson

Workshop med Harold White Horse Thompson 25. – 28. Maj 2017 (download information som PDF)

Igen i år kommer Lakota medicinmanden Harold Thompson White Horse til Danmark. Harold har fra sine ungdomsår været ceremoniel sanger og er siden blevet medicinmand med egen praksis. Han kommer fra og lever på Rosebud reservatet i South Dakota, men rejser i mange måneder af året rundt i hele USA og dele af Europa med sit virke som medicinmand.

Det centrale på workshoppen vil være Lowanpiceremonierne (healingsceremonier), som foregår om aftenen, og i dagtimerne vil der være en nødvendig indføring, både praktisk og teoretisk, i Lakota kultur, spiritualitet og daglig liv for Lakotaindianerne. Harold lægger meget vægt på, at workshoppen er baseret på tovejskommunikation.

Workshoppens indhold

 • samtale om Lakota spiritualitet og kultur
 • daglige svedehytteceremonier, som er en renselse før aftenens ceremoni
 • vejledning i den praktiske udformning af ceremonierne:
 • hvordan man laver tobacco-ties og flag samt farvernes betydning i forbindelse med bønner
 • omgangen med den hellige pibe, som skal behandles med den dybeste respekt
 • trommen, og dens betydning i ceremonierne
 • sangene
 • personlig vejledning – spørg løs!
 • Lowanpiceremonierne

Tidspunkt

Torsdag 25. – søndag den 28. maj 2017, med indkvartering fra torsdag eftermiddag kl. 17 den 25. maj (hvor den første svedehytteceremoni finder sted om aftenen). Husk at medbringe egne redskaber til flesh offering, hvis de forefindes. (Nål og skalpel) Der serveres kun et let måltid denne første aften, så spis gerne lidt hjemmefra eller medbring noget til eget behov efter svedehytteceremonien.

Sted, Jylland

EagleRoad, Krogdalsvej 10 – 8660 Skanderborg

Pris

Hele workshoppen: 1.750 kr. inkl. overnatning i tipi, forplejning (meddel om vegetarisk i sms) og materialer til ceremonierne. Medlemmer af Dansk-indiansk Forening 2016, 1.500 kr. De første 10 betalende medlemmer: 1.250 kr.
For det oprindelige folk i Amerika samt Inuitter, er prisen 750 kr. Send en sms til Jens om tilmelding og om Du har indbetalt.

NB! begrænset deltager antal!

Forplejning indebærer: Morgenmad, frokost og aftensmad (tidspunkter aftales på stedet). Kaffepause med kage midt på dagen samt en pause med kaffe, vand og frugt efter svedehytteceremonierne. Har du brug for andet, så medbring det selv.

Medbring

Tøj samt sovegrej til tipi i majvejr, HUSK egen kop og vandflaske, saks og svedehyttetøj

 • Kvinder: en bomuldskjole, der dækker skuldre og knæ, eller en sarong og en T-shirt og et håndklæde.
 • Mænd: et par shorts og et håndklæde

Tilmelding senest den 1. maj 2017

Tilmeldingen er bindende og sker ved indbetaling af beløbet inden denne dato, til konto i Danske Bank: Reg. nr. 1551, konto nr. 4629036806. Husk at oplyse dit navn og tlf. nr. og evt. adresse samt medlemsnummer, hvis det forefindes.

På indiansk anses menstruation for en ceremoni i sig selv, der er så stærk, at den vil negere alle andre spirituelle kræfter, man forsøger at få på banen. Derfor er det helt nødvendigt, at ingen har menstruation på workshoppen.

Kurset vil foregå på engelsk. Har du spørgsmål, eller vil vide mere om workshoppen, så kontakt mig endelig.

Med kærlig hilsen

Jens Lund

Mobil: 4055 8585
E-mail: slowdog@stofanet.dk